טיפים לעסקים בזמן מלחמה

תקופת המלחמה מציבה אתגרים ייחודיים לעסקים, מכיוון שהם חייבים לנווט בנוף המשתנה במהירות ולהתמודד עם אי ודאות כלכלית, שיבושים בשרשרת האספקה ודרישות משתנות של לקוחות. היכולת להסתגל ולמצוא פתרונות חדשניים היא קריטית לעסקים המבקשים לשרוד ולשגשג בזמנים קשים אלה. מדריך מקיף זה מציע תובנות ואסטרטגיות שיסייעו לבעלי עסקים להתגבר על מצוקות ולשמור על הצלחה מול אתגרי מלחמה.

התאמת אסטרטגיות שיווק

אי אפשר להפריז בתפקידו של השיווק בקיום עסקים בזמן מלחמה. חיוני לעסקים להתאים את אסטרטגיות השיווק והמסרים שלהם כך שיתאימו למצב הנוכחי, להפגין אמפתיה והבנה תוך קידום המוצרים והשירותים שלהם. מציאת האיזון הנכון היא חיונית כדי לא להרחיק לקוחות או להיראות חירשים למציאות של מלחמה.

התאמת מסרים שיווקיים כך שיהדהדו את המצב הנוכחי כרוכה בהכרה באתגרים העומדים בפני הלקוחות ובהדגשת הדרכים שבהן המוצרים או השירותים שלך יכולים לספק ערך או סיוע בזמנים קשים. הדבר עשוי לדרוש הערכה מחדש של קמפיינים לקידום מכירות, עדכון חומרי פרסום והערכה מחדש של ערוצי שיווק כדי להבטיח שהם מתאימים ויעילים בהתחשב בנסיבות.

שמירה על איזון בין קידום העסק לבין הפגנת אמפתיה חיונית לשימור אמון הלקוחות ונאמנותם בעת מלחמה. עסקים צריכים להיות מודעים להשפעות השליליות האפשריות של טקטיקות שיווק אגרסיביות מדי ולשאוף לשמור על טון חומל ומבין בתקשורת שלהם.

טיפים הכרחיים לעסקים בזמן מלחמה

1. ברור הוא כי במלחמה הנוכחית אוקטובר 2023 קהל הלקוחות ברובו נמצא בבית. הפעילות העסקית הממשית מתנהלת בעסקי המזון ועסקי האלקטרוניקה, מבדיקה שערכנו במרבית עסקים במשק מצאנו כי כמעט 88% מהעסקים הקטנים לא עובדים ולכן עד כמה שנרצה לשנות שיטות מכירה נמצא כי אין מענה בצד השני.

2. הטיפ העקרי שאנו ממליצים עליה היא ביטול כל קמפיין פרסומי הן ברשתות החברתיות וכמובן שבטלוויזיה לא משדרים כלל וכלל. גם ברשתות החברתיות היום במצב המלחמה ברור שאחוז הלקוחות הפוטנציאלים חשופים ברמה מדהימה בגלל כל החדשות והפרסומים אבל ראשו של האזרח הישראלי לא פנוי לקרוא מסרים שיווקיים.

3. הפעילות העסקית פשוט שבתה אבל יש עסקים רבים כמו כל אזרחי ישראל שמלחמה זאת באה לנו בהפתעה מדהימה ולכן תוכניות, פגישות עסקיות, והתחייבויות כספיות נשארו כפי שהם. דוגמה מדאיגה היא כי רוב העסקים הקטנים והבינוניים יש להם התחייבויות כספיות כמו הוראות קבע צקים שניתנו לספקים, תשלום לעובדים ועוד התחייבויות שהעסקים לא יכולים לעמוד בהם כאשר אין להם הכנסה, ואנחנו יודעים כי עסקים אלה מתקימים מהיד לפה ומצב זה יוביל אותם לחדלות פירעון וקריסה.

4. כמו באירועים כאילו דומים למצב היום אנו לא מכירים שהממשלה או הבנקים עוצרים פעילות מוחלטת ועסקים רבים בתקופת מלחמה או בתקופת הקורונה קרסו נעלמו ועד היום בעליהם נמצאים במצוקה כואבת.

5. המצב היום הוא יותר חמור כי המלחמה רק בתחילתה ועדיין נכונו לנו ימים קשים יותר (עפי שמתפרסם בתקשורת ומושמע ע"י גנרלים צבאיים) ואף אחד לא יודע לסמן את יום סיום המלחמה וחזרה לשגרה שנראה היום רחוק מתמיד, יותר מזה לא שמענו מצד הממשלה איך יתנהלו עסקים קטנים ובינוניים שהם מהוים 90% מכלל העסקים בישראל ובעל העסק נמצא במצב של חוסר עונים.

6. אפשר היה להתגבר על נושא זה באם עסקים יכולים לקחת הלוואה לכיסוי התזרים כהלוואת ביניים אבל א)הריביות היום לא מאפשרות לקחת הלוואות ב) עסקים כבר חנוקים בהלוואות כך שאין להם אפשרות לקבל הלוואה ג) מי מבטיח לעסקים כי יוכלו להחזיר את ההלוואה. זה נהדר לקחת הלוואה ולנסות לישון בשקט אבל הבעיה היא בימי ההחזר (עסקים לא מרוויחים את הריבית שהם נדרשים לשלם בהלוואות) ושוק אפור הוא לא אופציה בכלל.

7. לדחות תשלומים הוראות קבע, מיסים, ארנונה, חשמל אולי ניתן (ואכן ניתן) אבל מה עושים עם שיקים שניתנו מראש. האם ניתן לבטל שיקים ? את זה צריך להחליט כל בעל עסק כאשר הוא מסביר לנושה כי "את אשר כתבתי כאן (שהרי גם לנושה יש התחייבויות סביר להניח) וכרגיל אין הוראה או תמיכה בנושא בעניין זה שהרי ממשלת ישראל מכירה את הנוף העסקי ואנחנו כבר 9 ימים אחרי תחילת המלחמה ובחיפוש בכל אמצעי התקשורת הכתובה והאלקטרונית לא מצאתי מענה למצוקה זאת של העסקים.

8. האם להכניס יד לכיס של בעלי העסקים ולהחדירם לתשלום התחייבויות של העסק. האמת שזו שאלת מליון הדולר!!!הכנסת יד לכיס: הזרמה של כספים שקיימים בצד של סעלי העסקים, זאת שאלת מליון הדולר!!! וזאת צריך להיעשות תוך חישוב מדויק מה הסכום הדרוש. מתי יוכל בעל העסק להחזיר סכום זה, סביר להניח שכספים אלה נשמרו למקרה שחס וחלילה העסק יקרוס וזה שיקול שבעל עסק שיש לו אפשרות לעשות כך (לעניין זה אני חייב לציין שכמו שהמלחמה נפלה עלינו ביום אחד כבר אי אפשר לדעת מה יקרה מחר או מחתרתיים ובגלל סיבה זאת בעלי העסק אשר יש בצידו כסף פנויפוי צריך לשקול.

9.אולי מישהו מהקוראים יכול לענות לי מה קורה עם עסקים כאשר הממשלה הכריזה על "תקופת מלחמה) אני לא מצאתי אזכור לזה רק פסוק האומר שבסוף המלחמה יוחלט על צעדים. מה זה אומר, מה הכוונה, לא הבנתי ולא הצלחתי למצוא בספרות.

הערכת מקורות הכנסה פוטנציאליים

בזמן מלחמה, חיוני לעסקים לנתח את זרמי ההכנסות הנוכחיים שלהם ולהעריך את הכדאיות שלהם לנוכח תנאי השוק המשתנים. זה עשוי להיות כרוך בהערכת היציבות של לקוחות קיימים, הפוטנציאל להשגת לקוחות חדשים והביקוש הכולל למוצרים או לשירותים שלך.

זיהוי מקורות הכנסה חדשים וחלופיים לעסק שלך הוא חלק חיוני בשמירה על יציבות בזמן מלחמה. זה עשוי לכלול חקירת שווקים חדשים, גיוון היצע המוצרים או השירותים שלך, או יצירת שותפויות אסטרטגיות עם עסקים אחרים כדי להפחית סיכונים ולנצל הזדמנויות משותפות.

ניהול עובדים והתייעלות

רבים מהעסקים מעסיקים עובדים וגם כאן למרבית העסקים הפסקת פעילות לזמן בלתי מוגבל הוא כעצירת הדם אל הלב. לעניות דעתי יש להוציא עובדים לחופש על מנת שימצלו את ימי החופש שלהם (כאשר יש צורך להגיע להסכמה עם העובד על מתן החופש ותשלומו כמו למשל לחלק את תשלום ימי החופש למספר חודשים תוך תשלום ריבית לעובדים על תשלום זה)

עובדים ארעים או עובדים לפי שעה גם להם צריך להודיע על פיטורין תוך עשייה בצורה חוקית כמו הודעה על שימוע והסבר, תשלום הודעה מוקדמת, והודעה לעובד שיתכן והמצב חרום יחזור לקדמותו הוא יוזמן בחזרה לעבודה.

זה קשה, אני יודע, זה הכי קשה, אבל זה לא אשמת העסקים נקלענו למצב לא נורמלי בלי לדעת מה עמדת הממשל בסוגיה זאת (למה יש שר כלכלי) עד היום ה-15.10.2023 לא מצאתי סעד בעניין זה.

טיפים להתנהלות בזמן מלחמה

צמצום הוצאות ושמירה על יציבות תפעולית

בזמן מלחמה, עסקים חייבים להיות מודעים במיוחד להוצאותיהם ולנקוט צעדים להפחתת עלויות ולשמירה על יציבות תפעולית. זה כולל הערכה ותעדוף של הוצאות העסק, זיהוי תחומים שבהם ניתן להשיג חיסכון מבלי להתפשר על איכות המוצרים או השירותים, וייעול הפעילות כדי לייעל את המשאבים ולמקסם את היעילות.

יישום אמצעים לחיסכון בעלויות עשוי לכלול חידוש חוזים עם ספקים, הפחתת עלויות תקורה או מציאת שיטות ייצור חסכוניות יותר. עם זאת, חשוב למצוא את האיזון הנכון בין קיצוץ עלויות לבין שמירה על האיכות והשלמות של המוצרים או השירותים שלך. הלקוחות יהיו סלחניים יותר לשיבושים זמניים בשרשרת האספקה או אי נוחות קלה מאשר לירידה באיכות המוצר או בשירות הלקוחות.

ייעול הפעילות וייעול המשאבים הוא חלק חיוני בשמירה על היציבות המבצעית בעת מלחמה. זה עשוי לכלול איחוד מתקנים, מיקור חוץ של משימות מסוימות, או אימוץ טכנולוגיות חדשות כדי לשפר את היעילות ולהפחית עלויות. על ידי זיהוי הזדמנויות לשיפורים תפעוליים ויישום שינויים באופן יזום, עסקים יכולים למצב את עצמם טוב יותר לעמוד באתגרי המלחמה ולצאת חזקים ועמידים יותר.

מסקנה

נתפסנו לא ערוכים לאסון הנורא שקרה למדינה שלנו אבל מאחר ובעסקים עסקינן מצבינו עוד יותר גרוע. עסקים חייבים להבין שהם לא אשמים במצב הנתון ובפעולות שהם צריכים לנקוט ולכן כל הכתוב מעלה הם עצות אופרטיביות להצלת העסק, עסקים השקיעו את הונם ואת חייהם בעסק, והוא יכול לקרוס בן רגע, גם לפני המלחמה מצב העסקים לא היה מזהיר, ולכן בלב דואב בעל העסק חייב לפעול להצלת עסקו ובטח לא לקריסתו, יש משמעות איומה לעסקים במצד של פשיטת רגל או חדלות פירעון, מספיק שיחזרו 10 שיקים של לקוחות שכל המגדל שבעלי העסקים בנו יתרסק ולכן הבאתי כאן כמה טיפים שאם יושמו יוכלו להחזיק את העסק מעל המים בתקווה. מוזמנים לעיין באתר לטיפים נוספים בכל הקשור לעולם הייעוץ העסקי.

קטגוריות

תגיות

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום






מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

קידום אורגני
שיווק ופרסום

האם תוצאה אורגנית בגוגל אכן משכנעת?

    מיקסום הנראות בגוגל: מדריך לאסטרטגיות אורגניות וממומנות מבוא בעידן הדיגיטלי של ימינו, יצירת נוכחות מקוונת בולטת ומשפיעה היא קריטית לכל עסק או אדם

ייעוץ עסקי
אימון עסקי

איך מצליחים עם יועץ חיצוני

נסה תחתית הטופס ניווט בעולם הייעוץ האישי: מה כדאי לדעת לפני שאתם מבקשים עצה מבוא בשנים האחרונות, הנוף של ייעוץ מקצועי ופיתוח אישי התרחב משמעותית,

פיתוח מנהלים
מגזין עסקי

פיתוח מנהלים

בעולם עסקי תחרותי ומשתנה תדיר, הצורך במנהלים מיומנים ומוכשרים הולך וגובר. מנהלים אלה נדרשים לא רק להוביל את צוותיהם להצלחה, אלא גם להתמודד עם אתגרים

ניהול עסק משפחתי
מגזין עסקי

ניהול עסק משפחתי

העסקים המשפחתיים הם לא רק אבני יסוד בכלכלות העולם, אלא גם חלק בלתי נפרד מהתרבות והחברה. למעשה, כ-70% מהעסקים בעולם מנוהלים על ידי משפחות, ותרומתם

העסק צולל
אימון עסקי

למה אני לא רואה את הכסף של העסק שלי

  ניווט במים סוערים: מצוקת העסקים הישראליים מבוא בשנים האחרונות, נוף העסקים הישראלי עבר טלטלה משמעותית, עם מגמה מדאיגה של עסקים שנתקלים בקשיים, שלרבים מהם

ייעוץ עסקי - דורון עמית

בעל עסק!

פגישת יעוץ ללא התחייבות עם דורון

מלא\י את הפרטים ונחזור עוד היום






דילוג לתוכן