אימון עסקי

אימון עסקי להצלחה – במיוחד למנהל או עובד בחברה

לכולנו יש דרך לראות את העולם.

זה בסדר, אין בכך רע. השאלה היא – לאן זה מוביל אותנו?

אנחנו יכולים ללכת רק למקומות שאנחנו יכולים לראות. מה לגבי המקומות שאנחנו לא יכולים לראות, איך נגיע לשם? לדוגמה, המקומות שטרם הגענו אליהם – המקומות בהם אנחנו רוצים להיות.

אולי המקומות הללו הם הצלחה אישית, מקצועית, תעסוקתית, פרנסתית – מקומות שטרם הגענו אליהם. וזה בסדר, כי החיים מהווים מסע, התקדמות הדרגתית, פעם אחר פעם. אין סיבה שנגיע לסוף, עוד בהתחלה.

אימון עסקי להצלחת מנהלים

אימון עסקי – לאן הולכים?

השאלה היא לאן אנחנו רוצים להתקדם? האם אנחנו יודעים כיצד להגיע לשם? איזו הדרכה זמינה לנו כעת?

ההדרכה שזמינה לנו כעת היא זו שיכולה לקחת אותנו ביתר קלות וביעילות בדיוק מהנקודה שאנחנו נמצאים בה כעת, לנקודה שאנחנו רוצים להיות בה.

אם אנחנו עובדים בחברה, ויש לנו משימות. המשימות הללו, בעצם קובעות את מידת ההתקדמות שלנו בארגון שאנחנו עובדים בו, לא כך? משימה טובה, תביא תרומה גבוהה לארגון. תרומה גבוהה לארגון, תביא לסיפוק ותחושת הגשמה, בנוסף לתשומת לב חיובית מהאנשים שמנהלים את הארגון. האם יש משהו טוב יותר שאפשר לבקש מתרומה, הגשמה ותשומת לב חיובית ממנהלי הארגון?

אז מי עוזר לנו בביצוע המשימות שלנו? כמה טוב אנחנו מבצעים כעת? כמה היכולת שלנו לבצע משימות מושפת מן המצב המנטלי, הרגשי, ההתנהגותי שלנו? האם יש מישהו שיכול לתמוך בנו לחוות שם שיפורים ושינויים מיטיבים, כך שנביא את הגרסא הגבוהה ביותר שלנו לחלל העבודה ואף לכל תחום אחר בחיינו?

אנשים שיכולים לעזור לנו בכך הם אנשים שרואים את המצב שלנו מבחוץ, שרואים מה אנחנו לא בדיוק עושים, לא בדיוק רואים, לא בדיוק מבינים. אנשים שכאלה יכולים להיות יועצים, מטפלים, מדריכים, מנחים או כל אדם שפשוט מגיע עם פרספקטיבה אובייקטיבית ויש לו דבר או שניים לתרום בענייננו. במאמר זה נדבר על הייעוץ העסקי, ספציפית כי אדם שעוסק באימון עסקי מתמחה בלזהות פוטנציאל עסקי ותעסוקתי ולגלות דרכים למקסם אותו – כך שהעוסק בעניין יכול לקבל בוסט ושיפור מהותי ליכולות ולדרך בה הוא מביא את עצמו לחלל העבודה, כל רגע ורגע.

ראשית, נסכם לרגע את אשר דיברנו כאן.

מדוע לבקש עזרתו של מאמן עסקי?

– אם יש לנו יעד שאנחנו רוצים להיות בו

– אם אנחנו רוצים להתקדם ליעד בצורה הנעימה, יעילה ומיטיבה ביותר דרך שיפור מחשבה, רגש והתנהגות הנובעת מהם

– אם אנחנו רוצים לשפר את יכולתנו ולהביא בה שינויים ושיפורים, כמו גם בדרך בה אנחנו מביאים את עצמנו לחלל העבודה

– אם אנחנו רוצים לראות את עצמנו עולים רמה בביצוע המשימות. כמו גם בדרך בה אנחנו נוכחים עם עצמנו ואחרים בחלל התעסוקתי

– אם אנחנו חושבים שעצם ביצוע המשימה על הצורה הטובה והמיטיבה ביותר, תאפשר לנו לתרום יותר ולחוות הגשמה פנימית עמוקה יותר

– אם אנחנו נהנים מהגשמה עצמית ותעסוקתית כמו גם מתשומת לב חיובית של מנהלי הארגון

– אם אנחנו רוצים אדם שמומחה בתחום שאנחנו מעוניינים לקבל בו עזרה, כמו גם סומכים על אותו אדם שייראה בדיוק מה נכון לנו לגלות ולהבין כדי להשתפר בכיוונים נכונים ומיטיבים

מאמן עסקי

כיצד מאמן עסקי משפר מיומנותו ומהותו של עובד ומנהל?

ראשית נשאל את השאלה – כיצד מאמן אתלטיקה משפר מיומנותם ומהותם של ספורטאים?

אפשר להסתכל על זה משתי בחינות:

1. שיפור יכולות דרך לולאות פידבק

2. הנחלת ערכים ספורטיביים (ואנושיים) גבוהים

אימון עסקי דרך שיפור יכולות דרך לולאות פידבק

הרי מה אלו הם המיומנויות המקצועיות והעסקיות שמאפשרות לעובד ומנהל לשפר את יכולותיו בביצוע משימות כמו גם את הדרך בה הוא מביא את עצמו למשרד?

מיומנויות אלו לא בהכרח שונות ממיומנויות ספורט, נגינה, ציור וכן הלאה. מיומנות יכולה להגיע ב-4 שלבי למידה. 4 שלבי למידה, שנבחר לקבץ אותה לתוך ולמטרת דוגמה זאת.

1. חשיפה לחומר או מידע חדש

2. תרגול והטמעה של המידע החדש

3. ביצוע במידה ורמה מסוימת של המידע החדש והתחלה של מיומנות בסיסית

4. לולאות משוב (או פידבק) מצד אדם המחזיק במיומנות זאת, ברמה גבוהה יותר

כשזה נוגע לאתלטיקה – ראשית כל הספורטאי מגיע למגרש. המאמן יכול להראות לו אי אילו תרגילים. מדובר כאן במידע חדש. או אי אילו מהלכים – מדובר כאן במידע חדש.

כעת האתלט חוזר למגרש ומנסה את התרגילים, לומד אותם במערכת העצבים שלו, ומנחיל מידעים חדשים לתת המודע שלו.

לאחר מכן, האתלט מוכן להציג מידה מסוימת של כשרון והבנה במידע החדש שלמד – וכעת המאמן יכול להצביע על מקומות שאפשר לשפר, לתקן, לדייק וכן הלאה. הסיבה שהמאמן יכול לעשות זאת, היא כי, לפחות תיאורטית – המאמן למד את הכישרון או המיומנות הזאת בשלב מוקדם יותר והוא מחזיק רמה או מידה גבוהה יותר של אותה מיומנות ו/או כישרון. כך שהמאמן יכול ללמד, עקב כך שהוא למד זאת בעבר, או קודם לכן.

אפשר שכל ההליך יקרה ב-5 דק'. המאמן מראה, האתלט מתרגל, האתלט מראה מה הוא למד, המאמן מתקן ומדייק. וכן הלאה. לאחר הדיוק מן המאמן, האתלט לומד מידע חדש (את הדיוק, ההבנה שלו מעמיקה), הוא חוזר לתרגל ולהטמיע, מראה את מה שלמד – ומקבל דיוק נוסף, אם מתבקש. יש כאן לולאת משוב המטמיעה את הסקיל ברמת עומק.

תהליך של אימון עסקי

מה הקשר בין זה לבין אימון עסקי?

ובכן, המאמן העסקי מגיע עם סט כישורים והבנות, או חומרים ומידעים. העובד או המנהל, יכול להיחשף לכישורים ולהבנות, למידעים ולחומרים הללו – וזהו שלב הלמידה הראשון, כפי שמסופק לנו על ידי המאמן העסקי.

שלב הלמידה השני, הוא עצם הבקשה של העובד או המנהל לתרגל את המידע. אולי זה לכתוב אותו, או לחזור עליו בקול רם, או לנסות משהו חדש בפגישה העסקית החדשה, או פשוט לשאול על זה כמה שאלות בפגישת הייעוץ העסקית. זהו שלב למידה 2, כפי שהבאנו בדוגמה זו.

שלב 3, הוא השלב בו העובד או המנהל חוזרים על מה שלמדנו באוזני המאמן. אולי הם מהדהדים לו מה שהם הבינו, או שהם מדווחים לו כפידבק מה שהם ניסו בפגישה העסקית או מול אחד העובדים/מנהלים האחרים בחברה… כך שהעובד או המנהל הטמיע אי אילו מידעים והפגין אותם בשטח, בכך ביטא את מידת ורמת ההבנה שלו.

שלב 4, הוא זה שהמאמן העסקי מדייק, מתקן, מוסיף, מעמיק וכו'. הוא מסביר בדיוק מה יש ללמוד, מה יש להבין בנוסף למה שהעובד או המנהל כבר הבין או חשב שהבין. זה שלב חיוני, שכן כפי שאמרנו בתחילת המאמר – כולנו חושבים שאנחנו רואים את העולם כמו שהוא, אך לכולנו יש דרך שונה לראות אותו – ודרכה אנחנו מנווטים בעולם. המאמן העסקי במקרה זה, עוזר לנו להוסיף תיקונים ודיוקים לצורה בה אנחנו רואים את העולם.

הנחלת ערכים אנושיים גבוהים דרך אימון עסקי

אימון עסקי באופן טבעי מגיע עם מיינדסטים מסוימים. מיינדסטים שמגיעים מתוך הבנה אנושית מעמיקה, לתוך תחום העסקים. עובד או מנהל שנתקל באתגרים במהלך הפעילות העסקית והתעסוקתית שלו, יכול לבדוק את המיינדס איתו הוא מגיע לחלל התעסוקה – ייתכן שיש בו אי אילו חוסר דיוקים, שגורמים לאותו עוד או מנהל לראות את העולם העסקי בצורה לא מדויקת, כך שהוא מתנהל גם בצורה לא מדויקת ויוצר לעצמו אינטרקציות לא מדויקות, עם עובדים ומנהלים כאלה ואחרים.

בדוגמה שלנו, המאמן ראה הרבה, יותר מן הספורטאי, כנראה. לפחות בתחום הספורט. בעיקר אם המאמן הוא ספורטאי לשעבר, עם אי אילו הצלחות. המאמן מבין במוטיבציה, במיקוד, פוקוס, במיינדסטים שתומכים בניצחון וכו'. המאמן יכול לעזור לספורטאים שלו להבין את כל הערכים הפנימיים האלו, או דרך הרצאות ושיחות, או דרך שימוש לדוגמה ועצם זה שהוא נמצא בנוכחותם, זה פשוט עובר.

כך גם מאמן עסקי משפיע על המיועצים שלו דרך הצורה בה הוא מתבטא והחומרים שהוא מביא, כמו גם עצם הנוכחות שלו – עניינים שרווים בניסיון שלו ובדרך בה הוא רואה את העולם.

כפי שמאמן משפיע על הספורטאים שלו לערכים אנושיים גבוהים יותר שהופכים אותם לאנשים טובים יותר, ספורטאים בוגרים יותר ואנשים שבאופן טבעי מאורגנים יותר להצלחה – כך גם מאמן עסקי, וכל סוג של איש מקצוע עם הבנות עמוקות על התחום שלו – יכול להשפיע על אנשים שרוצים את הדרכתו, בתחום המבוקש.

לסיכום, אם עובד או מנהל רוצים לדעת להתנהל טוב יותר עם לחצים, מתחים, עומסים כמו גם עם היכולת להתארגן ולהתקדם במקום העבודה – ייתכן שהם יכולים ללמוד לשפר את מיומנותם, או את הדרך בה הם רואים את החלל העסקי והתעסוקתי – רבדים שיכולים להתעצם על ידי תהליך ליווי או ייעוץ עם ועל ידי מאמן עסקי. תודה על הקריאה, בהצלחה.

דורון עמית – יועץ עסקי להצלחה והובלת עסקים
התקשרו: יש לנו מה להציע לכם 077-2014553

כנסו לדף הראשי ותמצאו מאמרים והמלצות עבורכם

כתבו לנו 

דורון עמית - יועץ עסקי להצלחה והובלת עסקים

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום






מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

ייעוץ עסקי - דורון עמית

בעל עסק!

פגישת יעוץ ללא התחייבות עם דורון

מלא\י את הפרטים ונחזור עוד היום






דילוג לתוכן