למה בעלי עסקים נמנעים מיועץ עסקי
אין ויכוח כי ייעוץ וליווי עסקי הוא חובה לכול עסק. יש פעמים שאני אומר לעצמי "הלוואי והיה לי, אותי".
היתרון בהעסקת יועץ עסקי ומלווה מקצועי אינו נמדד רק בחסכון בכסף אלא גם לקיצורי דרך, לא להיכנס לפינות לא רצויות, ניהול נכון, מיצוי אסטרטגית העסק, יציאה ממשברים, שיווק, מכירות, התנהלות כספית והכול תוך כדי הליכה יד ביד עם בעל העסק או מנכ"ל החברה.
הבעיה במערכת היחסים של יועץ עסקי ובעל עסק הינו החשש של בעל העסק כי זה היועץ ייקח לו את הבכורה, או בשפה עדינה יגיד בעל העסק "מה אני לא יודע לנהל את החברה? "אין מי שמכיר יותר טוב את החברה שלי", מה הוא (היועץ) כבר יודע בתחום שלי! יותר מזה יועץ אמתי הוא כזה שמייעץ, מוביל, ולמעשה דעותיו נגזרת מניסיונו (תלוי מי היועץ) ולכן הוא מכתיב את הקצב.
אבל אליה וקוץ בה מאחר ואם אין ליועץ את התכונה של המנהיגות, מהר מאד הוא יכול להיגרר אחרי המונוטוניות של העסק טרם בואו, והרי לשם מה הוא נשכר? בכדי לשנות דברים, לטפל בדברים, להביא חידוש לעסק או לשים אותו על פסי ניהול נכונים.
ישבתי ביחד עם בעל חברה אשר קיים ישיבה עם ספק והציג אותי כיועץ והמלווה העסקי שלו, ואז פלט אותו ספק "כן" הנה אחי לומד כלכלה והוא יוכל לנהל את העסק!!!. מה שמלמד אותי כול פעם ופעם את הבלבול של בעל העסק או החברה המקשר בין ניהול החברה מבחינה עסקית לתחום הכלכלה או ראיית החשבון. אין כול קשר בין שני המקצועות האלה. ניהול עסקים זה לא רק כלכלה ומספרים, ניהול עסק זה "העסק" בכללותו על כול מחלקותיו ופעולותיו, כלכלנים ורואי חשבון עוסקים במספרים קיימים ואין להם קשר ביצירת מספרים חדשים.
בעלי עסקים בישראל חייבים להפנים כי תחום הייעוץ העסקי חובה בתוך העסק בנקאים, ספקים, מלווים, רוצים לראות יועצים בכול עסק ובכול מגע שהם באים עם העסק אם במתן הלוואות או מסגרות אשראי ואם ככלל להיות בטוחים כי העסק או החברה מתנהלים נכון. בדיוק כמו שמס הכנסה מבקש כי רואה חשבון יעמוד מולו ובית המשפט מבקש עורכי דין שיעמדו מולו.
אני בטוח שאחרי קריאת המאמר הזה יבינו ויפנימו בעלי עסקים את נושא הליווי בעיסקם.