האם יש הבדל בין יועץ עסקי לייעוץ עסקי
או האם יש הבדל בין יועץ עסקי לייעוץ עסקי, לייעוץ אסטרטגי, או ליועץ שיווק.
או אולי ההבדל הוא בין כול מה שהזכרתי למילים ליווי עסקי ליווי אסטרטגי, ליווי שיווקי.
ובכן: כן! ההבדל הממשי בין כול התארים שהזכרתי מתבטא במילה "ליווי".
שהרי ייעוץ עסקי או יועץ עסקי או יועץ שיווק אשר כול מטרתו לתת ייעוץ בלבד בחזקת "הלוחש לאוזנו" כמוהו כהשתתפות בקורס מזורז או מורחב אשר בו יכול המאזין להאזין לעצות, לרשום הערות, לעשות שיעורי ביית, וליישם את הנלמד אצלו בעסק או בחברה. ממה שאנו מכירים ויודעים את הנפשות הפועלות "טלפון אחד מהבנק" משכיח מאיש העסקים או בעל העסק והחברה את כול מה שלמד, הפנים והתבקש לבצע לאחר הקורס בבית העסק שלו.
כול זה מלמד אותנו כי ייעוץ הוא טוב, לימוד בקורס הוא גם כן טוב, אבל ליווי עסקי או שיווקי הוא הדבר האפקטיבי ביותר שניתן להפיק מכול הסקטור הזה שנקרא יועץ עסקי, ייעוץ עסקי, יועץ שיווק או יועץ אסטרטגי. כול השמות האלה והתפקידים המצוינים אין להם אפקטיביות כאשר הם ניתנים לכלל ולא לאינדיבידואל בביתו/עסקו שלו.
החיים העסקיים של בעלי העסקים והחברות בתקופה הנוכחית קשים מאד, זו לא קלישאה, זה לא ניסיון למכירה של שירותי ייעוץ או ליווי עסקי, זו האמת שכול בעל עסק או חברה עובר ביום יום, זה חוצה גבולות בין עסקים שהיו להורים ועברו דור ועכשיו מנוהלים ע"י הילדים, זה עובר דרך עסקים ומיזמים חדשים, וזה יותר שוקע בתוך עסקים/חברות/תעשייה קיימת אשר נאלצת להילחם בכול כך הרבה פרמטרים בתחום הניהול והשיווק שלה.
אני מאמין שעוד עשוריים המצב יהיה שונה ויתייצב, אך בכדי להגיע ליציבות יש כאן חינוך לעסקים של דורות שלמים.
עסקים בישראל חייבים לעשות את השינוי, עסקים שלא ידעו את הדור החדש, עסקים שמוצאים את עצמם עם חור בתזרים המזומנים, עסקים שמוצאים את עצמם מאבדים לקוחות, עסקים שלא יודעים להשתמש בטכנולוגיה נכון ולא מכירים את עולם השיווק החדש והכלים העומדים לשירותו, עדיין כמי שעוסק בפרסום ושיווק אני רואה את אותם מודעות פרסומת בעיתונות המקומית ואפילו הארצית שלא מבינים או מפנימים את התנהלותו של הצרכן החדש. וכמובן שמערכות העיתונים ממשיכות למכור את אותם מודעות באותה גישה ללקוחות.
עסקים בישראל חייבים להפנים כי משהו קרה! כי הלקוח הפך מצרכן למחפש צריכה, הלקוח הישראלי (גם בעולם) הוא זה שקובע מה הוא רוצה לראות, הוא זה שמחליט לאן הוא פונה, נאמנות לקוח כבר לא קיימת בזממנו, אנו בתקופה שהלקוח ימשיך לחפש את המוצר שלו בעולם הווירטואלי ואם בעלי העסקים שלא יהיו שם נכון "הם פשוט ייעלמו".
יותר מתמיד חייבים בעלי עסקים וחברות המוכרים מוצרים או הנותנים שירותים להפנים כי אם לא ייקחו לעצמם ליווי "ובכוונה אני אומר ליווי ולא ייעוץ עסקי) אזי יישארו מאחור וחבל, גם עסקים חדשים, מיזמים חדשים, פתיחת עסקים, חייבים בליווי עסקי על מנת לקצר מהלכים ולא להמתין עד שהמוצר או השירות שלהם שוב ישתנה והם יהיו בבחינת "איחרתי את הרכבת"
בעלי עסקים, מנהלי חברות, מכאן ההבדל בין ייעוץ לליווי בפועל.