האם זה הכול עניין של מחיר!
האם אנו רוכשים את מה שאנו רוכשים רק בגלל מחיר!
האם אותה הגברת הרוכשת ירקות בשוק מחנה יהודה בירושלים מחפשת מחיר או איכות, האם לפני שהיא רוכשת את הירקות לביתה היא לא עוברת בדוכנים, מסתכלת על הירקות והפירות, בוחנת את איכותם ובסופו של דבר כמו מגנט הולכת לדוכן הרגיל בו היא רגילה לרכוש את המוצרים שלה.
כמי שעוסק ב ייעוץ עסקי אני אישית יכול להגיד כי "מחיר" הוא לא הפרמטר הקובע להחלטת רכישה או קנייה, יש לו כמובן גורם משפיע להחלטה אבל לא ברוב המקרים.
בפרסום אחרון התברר לי כי גם החוקרים בדבר המנהלים מחקרים בתחום הגיעו למסקנה ברורה כי לקוחות מעדיפים שירות איכותי על פני מחיר נמוך.
בדרך כלל עסק או חברה אשר פותחים את עסקהם בהצהרה כי "אצלנו המחיר נמוך" מקבל תהילה של ימים ספורים בלבד וזאת מהסיבה שמחיר הוא דבר נשכך ואילו שירות ואיכות הם דברים נזכרים. בוא נסתכל על תגובתה של ארומה שהורידה את מחיר כוס הקפה TOGO בעקבות כניסתה של "קופיקס" לשוק כניסה אשר עשתה באזז תקשורתי גדול, לדעתי "ארומה" עשתה טעות, מכייון שמייד כולם הבינו כי "ארומה" נבהלת, מתנהגת בפאניקה, ולא שומרת את איכות המותג שלה! האם ארומה כרשת חזקה וממותגת נפלא אכן היתה חייבת להוריד את מחיר הקפה בגלל ש"קיוסק" אחד הוריד מחיר! או שגם כאן רצתה ארומה להיות שותפה לתרגיל יחסי הציבור האדיר שצברה "קופיקס" ולרכוב על גל הצלחתה! זו גם חשיבה אסטרטגית נכונה.
כ יועץ עסקי אני רוצה לחלק את תחום העיסוק ב 3 שלבים בדיוק כמו שטובי הרשתות והעסקים נוהגים, מוצר חזק, פטנט חדש, אריזה מחודשת, חבילה חדשה, שירות ייחודי,מוצר אופנתי, מוצר נדרש. לאחר מכן שירות ייחודי, משהו שאי אפשר להתעלם ממנו, לדוגמא! אקח את נושא המסעדות ובתי הקפה המוכרים אוכל ושתייה ללקוחותיהם, במקום לשלוח את המלצרית אל השולחן בשאלה "הכול בסדר" "אתם צריכים עוד משהו" וזאת תוך כדי שיחה קולחת בין הסועדים אם זה סעודה עסקית, אם זה סעודה בינו לבינה, וכול הפנייה של המלצרית רק מפריעה שהרי אם היו רוצים משהו היו מבקשים, כדאי בסוף הארוחה לצייד את המלצריות בתבנית שוקולד, או משהו דומה, ולתת לסועדים שסיימו שילמו את החשבון בצאתם את התשורה ולהגיד "נשמח מאד לראות אותכם שוב אצלינו" "השולחן כבר מוכן בחצי חיוך". ולאחר כול זאת בא נושא המחיר אשר צריך להיות סביר, אבל זכרו המחיר הוא לא קודם לכול. המחיר הוא חלק משירות ואיכות מוצר טוב.
שירות, הוא ה-א ב של תעשיית המכירות, ואני כ יועץ שיווק מנסה בכול חברה הקשורה למשרד שלנו ליצור בידול לשירות בדרך כזאת שלא תותיר ללקוח ברירה אלא לחזור ולרכוש את מוצריו או השירותים המוצעים במקום אחד, וכדי להמחיש אני אחזור לשוק מחנה יהודה בירושלים ואזכיר לכם שהמוכר השר בדוכן, ומדבר עם לקוחותיו בגובה העיניים, הוא המוכר אשר אליו יחזרו כול קוני שוק אגריפס בירושלים.