עובדים מרויחים ולא רואים כסף

תזרים מזומנים, מצד אחד עובדים, מרגישים שמרוויחים, אך לא רואים את הכסף ותמיד נמצאים בקשיים תזרימיים.

קשיי תזרים, רבים הם בעלי העסקים או החברות היושבים שעות על נושא תזרים המזומנים ומנסים לגשר בין תזרים ההכנסות ל-תזרים ההוצאות.

הרבה מאד עסקים, לא בהשתחצנות, אלה בחוסר דעת לא לוקחים בחשבון את נושא תזרים המזומנים בעסק שלהם, מבחינתם תזרים המזומנים מסתכם ביומן משרדי בו הם רושמים על גבי תאריכים פנויים את השיקים שהם מוסרים ולפעמים אפילו לא רושמים את שאר ההורדות היורדות בחשבון הבנק כמו כרטיסי אשראי, הוצאות שכר, תשלום למוסדות, תשלומים בהוראת קבע אחרות וכ"ד. יותר מזה כ-יועץ עסקי אני מגלה כי בעלי עסקים לא יודעים כלל וכלל לעשות את ההפרדה הנדרשת בין מאזן חשבונאי (רווח והפסד) לבין תוצאות תזרים המזומנים שלהם.

האמת שאם יועצי המס, או רואי החשבון היה להם את הזמן ללמד או להסביר בפרוטרוט את שני הפרמטרים החשובים שהזכרתי אולי היה קל יותר על בעלי עסקים בישראל להבין את הנושא ואפילו לדעת להתמודד עם זה. כן, בהחלט, אפשר להתמודד עם נושא תזרים המזומנים אך קודם צריך להבין כיצד שתי הפרמטרים האלה עובדים?

כיצד יכול בעל העסק לדעת שהוא מרוויח רווח חשבונאי בעסק?

המענה לזה הוא מאד פשוט:

מסתכלים על דוח המע"מ החודשי או הדו חודשי- אם הדו"ח מראה כי יש לך לשלם כסף למוסדות מע"מ אנו כבר בכוון הנכון לקראת הרווח החשבונאי.

לדו"ח המע"מ צריך להוסיף את התשלום שאנו משלמים משכורות (עלות מעביד כולל את כול ההוצאות הישירות והעקיפות של מקבלי השכר)

בנוסף צריך להוסיף את ההוצאות שאין בהם מע"מ כמו ארנונה, וביטוחים, ו-חלק מההוצאות העודפות כמו דלק, כיבודים, וכ"ד.

אם לאחר כול זה יוצא שאנו נמצאים ברווח אזי יכולה להיות לזה השפעה על תזרים המזומנים אבל לא במלואה וזאת מאחר:

לא כללנו בחישוב שלנו את המלאי שהוצאותיו נכנסו לתחשיב המע"מ אבל מכירותיו עדיין לא התבצעו.

לא כללנו את רשימת החייבים אשר להם הוצאנו חשבוניות ותנאי התשלום שלהם הינו שוטף + (למרות שאם מדובר בעסק מתגלגל הרי שהגבייה של חוב הלקוחות של היום שימי האשראי שלהם הגיע לפירעון כמוהו כתשלום המכירות של החודש המדובר מבחינת ה-תזרים)

וכמו כן לא הכנסנו את נושא ההלוואות בחישוב החשבונאי שלנו.

כול הדברים ביחד יוצרים את המאזן ה-תזרימי השלילי או החיובי.

כמובן, שכול עסק והסיפור שלו, וכול עסק צריך לבחון אותו בנפרד, ועסק אחד לא דומה לעסק שני, לפיכך קיימים יועצים עסקיים שבראש ובראשונה, לפני שהם יתחילו להוביל עסק הם יטפלו בפאן החשבונאי של העסק על מנת ליצור תשתית בריאה וקרקע מוצקה לעסק. 

יש לכם שאלה, מתלבטים אם בעיה, חייבים  מענה מהיר לסוגיה עכשווית, כתבו לי: DORON@DORONAMIT.CO.IL  ואתן לכם תשובה מהירה, או איך והיכן להסתכל על מנת לקבל מענה מידי. 

חשוב לזכור, חברה יכולה להרויח חשבונאית אך לקרוס תזרימית, הסתכלו על הטיקונים הגדולים בתספורות שהם עושים. לכם אף אחד לא יעשה תספורת. 

דורון עמית

054-8087706

www.doronamit.co.il

doron@doronamit.co.il

קטגוריות

תגיות

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב linkedin
לינקדאין

הצטרפו להצלחה פגישת יעוץ ללא התחייבות

מלא את הפרטים ונחזור עוד היום






מעל 1600 תכנים העוסקים בעולם העסקים

קידום אורגני
שיווק ופרסום

האם תוצאה אורגנית בגוגל אכן משכנעת?

    מיקסום הנראות בגוגל: מדריך לאסטרטגיות אורגניות וממומנות מבוא בעידן הדיגיטלי של ימינו, יצירת נוכחות מקוונת בולטת ומשפיעה היא קריטית לכל עסק או אדם

ייעוץ עסקי
אימון עסקי

איך מצליחים עם יועץ חיצוני

נסה תחתית הטופס ניווט בעולם הייעוץ האישי: מה כדאי לדעת לפני שאתם מבקשים עצה מבוא בשנים האחרונות, הנוף של ייעוץ מקצועי ופיתוח אישי התרחב משמעותית,

פיתוח מנהלים
מגזין עסקי

פיתוח מנהלים

בעולם עסקי תחרותי ומשתנה תדיר, הצורך במנהלים מיומנים ומוכשרים הולך וגובר. מנהלים אלה נדרשים לא רק להוביל את צוותיהם להצלחה, אלא גם להתמודד עם אתגרים

ניהול עסק משפחתי
מגזין עסקי

ניהול עסק משפחתי

העסקים המשפחתיים הם לא רק אבני יסוד בכלכלות העולם, אלא גם חלק בלתי נפרד מהתרבות והחברה. למעשה, כ-70% מהעסקים בעולם מנוהלים על ידי משפחות, ותרומתם

העסק צולל
אימון עסקי

למה אני לא רואה את הכסף של העסק שלי

  ניווט במים סוערים: מצוקת העסקים הישראליים מבוא בשנים האחרונות, נוף העסקים הישראלי עבר טלטלה משמעותית, עם מגמה מדאיגה של עסקים שנתקלים בקשיים, שלרבים מהם

ייעוץ עסקי - דורון עמית

בעל עסק!

פגישת יעוץ ללא התחייבות עם דורון

מלא\י את הפרטים ונחזור עוד היום






דילוג לתוכן